Yritys on tehnyt lukuisia pihasuunnitelmia yksityisille pihoille sekä kerros- ja rivitalokohteisiin. Yritys tekee myös golfkenttäsuunnitelua sekä golfkenttien maisemasuunnittelua.

PIHASUUNNITTELUKOHDE  

Omakotitalon rinnepiha Espoossa ei enää ollut asukkaidensa käytössä, koska sitä ei koettu viihtyisäksi. Grillikin pysyi visusti parvekkeella, koska pihassa ei ollut mukavaa oleskelualuetta. Pihan reunoille oli kasvanut pieniä puiden alkuja ja pensaita, jotka saivat aikaan nuhjuisen tunnelman. Naapurissa rakenteilla ollut uudiskohde karsi pihaltaan puita, jonka johdosta tontin valo-olosuhteet muuttuivat ja tontille alkoi paistaa ilta-aurinko.

Asukkaat halusivat pihalleen uutta ilmettä, jotta siitä saataisiin viihtyisä ja perhettä yhdistävä tila. Pihaan tehtiin suunnitelma, jossa rinnetontti otettiin paremmin käyttöön. Rinnetontti jaettiin muurilla ja portailla muutamaan tasaiseen alueeseen, joissa oli helpompi liikkua. Istutusalueista tehtiin selkeitä ja asukkaiden toiveiden mukaan helppohoitoisia. Alapihalle sivuoven yhteyteen rakennettiin suuri oleskelualue, jonka keskelle jätettiin vanha puu. Oleskelualue sijoitettiin naapurilta lahjaksi saatuun ilta-aurinkoon.

Asukkaat rakennuttivat pihan huolellisesti viimeistäkin yksityiskohtaa myöten. Pihasta tuli erittäin viihtyisä. Asukkaat rakastuivat pihaansa uudelleen ja grillikin siirrettiin parvekkeelta oleskelualueelle.

 

PIHASUUNNITTELUKOHDE  

Moderni kivitalo kauniilla kalliotontilla mäntyjen keskellä tarvitsi valmistumisensa jälkeen arvoisensa pihan. Liikkuvainen pariskunta halusi näyttävän mutta helppohoitoisen kivipihan. Pihaan rakennettiin muuri rajaamaan pihaa naapuritontista sekä rimoitettu aita rajaamaan oleskelualuetta ja tuomaan oleskelualueelle yksityisyyttä.

Paikoitusalue päällystettiin osittain helppohoitoisella asfaltilla ja osittain rakennuksen arvoa korostavalla kiveyksellä. Allergian takia kukkivia kasveja välteltiin ja istutusalueet viimeisteltiin ikivihreillä kasveilla.

Pihasta tuli selkeä, moderni ja kauniisti mäntymetsään istuva kokonaisuus. Liikkuva pariskunta ehtii nauttia kiireidensä keskellä helppohoitoisesta pihastaan ilman puutarhatöiden paineita.

ISTUTUSALUE

Omakotitalo tarvitsi näkösuojakseen istutusalueen. Tontin kulmaan rakennettiin maastonmuotoilulla useampia pienempiä kumpuja. Kumpujen korkein kohta nousi noin kolmeen metriin. Kummut maisemoitiin erilaisilla maanpeite- ja havukasveilla. Sekaan laitettiin myös heinäkasveja kuten viiruhelpiä. Kokonaisuudesta tuli vehreä ja runsas istutusalue, jonka näkösuojan ominaisuutta ei edes heti tule ajatelleeksi.

 

VIHERRAKENNUSKOHDE

Rivitalon pihassa oli perennojen valtaama kulmaus joka haluttin vallata takaisin käyttöön. Kulmaukseen rakennettiin selkeä istutusalue nurmikon reunakivistä. Osa vanhoista perennoista istutettiin alueelle uudestaan ja lisättiin muutama uusi puuvartinen. Istutusalue katettiin mäntykuorikatteella sekä kivikatteella. Pieni uudestaan rakennettu ja sommiteltu kulmaus antoi rivitalon pihaan uuden ilmeen ja piristysruiskeen!

 

GOLFHARJOITTELUALUE

Golfkentänhoitajien sekä golfkenttämestarien koulutusohjelma Kajaanin ammattiopistossa tarvitsi käytännön opetusta varten oman golfkentän. Kainuun ammattiopiston maille on rakentunut osittain opiskelijavoimin monipuolinen golfharjoittelualue. Kolme täysipitkää par 3 ja par 4 väylää valmistuvat kokonaisuudessaan vuonna 2015. Pienempi kolmen reiän pitch & putt alue avataan kesällä 2014. Alueella on myös täyspitkä range sekä monitoimikenttä koiraurheilua ja -koulutusta ja juniorijalkapalloilua varten. 

Tämä suunnittelukohde on ollut mielenkiintoinen koska sen toteutus on tehty hyvin pitkälle luonto edellä ja niukalla budjetilla yhteistyössä monien eri tahojen kanssa. Pieni ja pippurinen projekti etenee ja on hieno esimerkki golfkentän rakentamisesta, jossa huomioidaan luonnollinen vedenkulku, oikeaoppinen metsänhakkuu, muiden kuin golfareiden virkistys golfkentän alueella, liito-oravien pesintä ja liikkuminen sekä alueen mahdollisuudet oppimisympäristönä tuleville alan ammattilaisille. Tästä projektista voisi oppia paljon myös sellaiset, jotka rakentavat kenttiä suuremmilla resursseilla.